Uitnodigen voor COVID-19 test
Opzoek naar een verklaring om op reis te kunnen gaan? Dat kan!
Dit is bij ons op dit moment nog niet geautomatiseerd. Nadat u de aanvraag heeft doorlopen stuurt u een mail naar helpdesk@u-diagnostics.com.
Wij sturen u dan de instructies toe om het voor u in orde te maken.
Let op: de kosten voor het opmaken van de reis documentatie bedraagt 10 euro per persoon

Disclaimer
De door HetHuisartslab/ Labor Dr. Wisplinghoff gehanteerde test technologie is door RIVM / RKI gevalideerd. In nagenoeg alle gevallen levert dat een zeer betrouwbaar testresultaat op. Er is echter altijd een kleine kans op een zogenaamd vals-negatieve (u bent wel besmet, maar de test wijst dat niet uit) of vals-positieve (u bent niet besmet, maar de test indiceert uit dat u wel besmet bent) uitslag. Daarnaast bestaat er een eveneens kleine kans dat het bij u afgenomen monster niet een eenduidig resultaat geeft door externe oorzaken (denk daarbij bijvoorbeeld aan recent oraal gebruik van medicatie, alcohol, mondspoelmiddelen en/of andere verontreinigingen in de mond-, keel- en neusholten). Een PCR test biedt derhalve nooit een absolute (100%) zekerheid op een (betrouwbaar) resultaat. Aan de uitslag van een test kunt u dan ook geen rechten ontlenen.

Disclaimer

PCR RT test technologie
De door U-Diagnostics en partner-laboratoria Labor Dr. Wisplinghoff en CENTOGENE gehanteerde test technologie is door RIVM / RKI gevalideerd. In nagenoeg alle gevallen levert dat tijdig een zeer betrouwbaar testresultaat op. Er is echter altijd een kleine kans op een zogenaamd vals-positieve (u bent niet besmet, maar de test indiceert uit dat u wel besmet bent) of vals-negatieve (u bent wel besmet, maar de test wijst dat niet uit) uitslag. Daarnaast bestaat een eveneens kleine kans dat het bij u afgenomen monster niet getest kan worden door andere oorzaken (denk daarbij bijvoorbeeld aan recent oraal gebruik van medicatie, alcohol, mondspoelmiddelen en/of andere verontreinigingen in de mond-, keel- en neusholten). In dat soort gevallen bieden wij zo snel mogelijk een nieuwe test aan om te proberen u alsnog tijdig een uitslag te kunnen geven. Of dit lukt hangt onder meer af van het beroep op de test-capaciteit door aangewezen prioriteiten groeperingen zoals medisch noodzakelijken, zorgmedewerk(st)ers, vitale beroepers etc.

Een test biedt derhalve nooit een absolute (100%) zekerheid op een (betrouwbaar) resultaat. Aan de uitslag van een test kunt u dan ook geen rechten ontlenen en U-Diagnostics en partner-laboratoria zijn niet gehouden om informatie/bewijs aan te leveren over het niet (tijdig) kunnen aanleveren van een testresultaat.

non-Covid-19 verklaring
U-Diagnostics bewaakt het testproces en de afgifte van een non-COVID-19 verklaring zeer zorgvuldig, maar kan er niet in alle gevallen voor in staan en garanderen dat een non-COVID-19 verklaring ook daadwerkelijk tijdig voor de aanvang van uw reis of anderszins wordt afgegeven. Soms is dat om uiteenlopende redenen, zoals hiervoor aangegeven, niet mogelijk en in het geval dat u om die reden niet door uw vervoerder of het land van bestemming wordt toegelaten, aanvaardt U-Diagnostics geen aansprakelijkheid voor eventuele schade die daar uit voortvloeit en of kosten die daar mee samenhangen.

Hoe werkt het?

  1. Nadat u uw email-adres heeft ingevuld en op ’COVID-19 Test Bestellen’ heeft gedrukt krijgt u een email hoe u een COVID-19 test kan bestellen
  2. Na registratie en de keuze voor een test afname-locatie dient er via iDeal € 97,50 afgerekend te worden om de bestelling van de test te bevestigen.
  3. Na afronding van de bestelling ontvangt u een e-mail met een barcode, die bij de afname-locatie gescand kan worden. Deze e-mail bevat tevens een link naar de Appstore en Google Play store om de COVID-19 Patiënten App te kunnen downloaden .
  4. Direct na afronding van de afname ontvangt u een email met een zogenaamde QR-code. Door deze QR-code te scannen met de COVID-19 Patiënten App kan u de uitslag zelf volgen.
Bekijk ook het Patiënten Informatie filmpje!