Zelf een COVID-19 PCR Test of Antistoffen Test aanvragen? HetHuisartslab levert adequaat en efficiënt!
HetHuisartslab koppelt de uitslag van de test terug via SMS en e-mail die op duidelijke wijze de testuitslag weergeven.

Waarom testen, testen, testen?
De aanwezigheid van het COVID-19 virus in het menselijk lichaam laat zich tot wel 4 dagen vóór het uitbreken van symptomen al meten. Als gewacht wordt met testen of men het virus bij zich draagt totdat men symptomen heeft, is zeker dat men vanaf het moment waarop men besmet raakte in staat is het virus te verspreiden. En dat wil niemand toch? Regelmatig testen helpt vroeg gesignaleerde besmettingen te isoleren en verspreiding van het virus tegen te gaan.

non-COVID-19 verklaring nodig om op reis te kunnen gaan?
Dan kan ook! Deze optie selecteert u in het registratieformulier hieronder nadat u voor de PCR-test heeft gekozen. De non-COVID-19 verklaring ontvangt u dan tegelijk bij een negatieve (je hebt het niet) test-uitslag.

Wanneer ontvang ik mijn testresultaat?
U-Diagnostics/ HetHuisartslab en partner laboratoria Labor Dr. Wisplinghoff en CENTOGENE behandelen PCR-testen conform de prioriteitsaanwijzingen van het RKI (Robert Koch Instituut, de Duitse RIVM) en streven ernaar de resultaten van de COVID-19 testen de dag na de dag van testafname doch uiterlijk binnen 72 uur na afname beschikbaar te maken. Reizigers die een non-COVID-19-verklaring nodig hebben dienen zover mogelijk vóór vertrek de testafname laten doen.

Disclaimer

PCR RT test technologie
De door U-Diagnostics en partner-laboratoria Labor Dr. Wisplinghoff en CENTOGENE gehanteerde test technologie is door RIVM / RKI gevalideerd. In nagenoeg alle gevallen levert dat tijdig een zeer betrouwbaar testresultaat op. Er is echter altijd een kleine kans op een zogenaamd vals-positieve (u bent niet besmet, maar de test indiceert uit dat u wel besmet bent) of vals-negatieve (u bent wel besmet, maar de test wijst dat niet uit) uitslag. Daarnaast bestaat een eveneens kleine kans dat het bij u afgenomen monster niet getest kan worden door andere oorzaken (denk daarbij bijvoorbeeld aan recent oraal gebruik van medicatie, alcohol, mondspoelmiddelen en/of andere verontreinigingen in de mond-, keel- en neusholten). In dat soort gevallen bieden wij zo snel mogelijk een nieuwe test aan om te proberen u alsnog tijdig een uitslag te kunnen geven. Of dit lukt hangt onder meer af van het beroep op de test-capaciteit door aangewezen prioriteiten groeperingen zoals medisch noodzakelijken, zorgmedewerk(st)ers, vitale beroepers etc.

Een test biedt derhalve nooit een absolute (100%) zekerheid op een (betrouwbaar) resultaat. Aan de uitslag van een test kunt u dan ook geen rechten ontlenen en U-Diagnostics en partner-laboratoria zijn niet gehouden om informatie/bewijs aan te leveren over het niet (tijdig) kunnen aanleveren van een testresultaat.

non-Covid-19 verklaring
U-Diagnostics bewaakt het testproces en de afgifte van een non-COVID-19 verklaring zeer zorgvuldig, maar kan er niet in alle gevallen voor in staan en garanderen dat een non-COVID-19 verklaring ook daadwerkelijk tijdig voor de aanvang van uw reis of anderszins wordt afgegeven. Soms is dat om uiteenlopende redenen, zoals hiervoor aangegeven, niet mogelijk en in het geval dat u om die reden niet door uw vervoerder of het land van bestemming wordt toegelaten, aanvaardt U-Diagnostics geen aansprakelijkheid voor eventuele schade die daar uit voortvloeit en of kosten die daar mee samenhangen.