Zelf een COVID-19 PCR Test of Antistoffen Test aanvragen? HetHuisartslab levert adequaat en efficiënt!
HetHuisartslab koppelt de uitslag van de test terug via SMS en/of de speciale Covid-19 app die op duidelijke wijze de testuitslag weergeven.

Reisverklaring nodig om op reis te kunnen gaan?
Dan kan ook! Deze optie selecteert u in het registratieformulier hieronder nadat u voor de PCR-test heeft gekozen. De reisverklaring ontvangt u dan tegelijk bij een negatieve (je hebt het niet) test-uitslag.

Maar…. ik heb helemaal geen klachten en voel me gezond, waarom dat tóch testen?
Sommige landen verlangen dat u bij aankomst een gezondheidsverklaring kan laten zien. Ook kan het zijn dat men verzocht wordt getest te zijn voordat men in groepsverband voor werken, feesten of anderszins bij elkaar komt. Waarom dat zo is leggen we u hierna graag uit.

De aanwezigheid van het COVID-19 virus in het menselijk lichaam laat zich tot wel 4 dagen vóór het uitbreken van symptomen al meten. Als gewacht wordt met testen of men het virus bij zich draagt totdat men symptomen heeft, is zeker dat men vanaf het moment waarop men besmet raakte in staat is het virus te verspreiden. En dat wil niemand toch? Regelmatig testen helpt vroeg gesignaleerde besmettingen te isoleren en verspreiding van het virus tegen te gaan.

Disclaimer
De door U-diagnostics/ Labor Dr. Wisplinghoff gehanteerde test technologie is door RIVM / RKI gevalideerd. In nagenoeg alle gevallen levert dat een zeer betrouwbaar testresultaat op. Er is echter altijd een kleine kans op een zogenaamd vals-positieve (u bent niet besmet, maar de test indiceert uit dat u wel besmet bent) of vals-negatieve (u bent wel besmet, maar de test wijst dat niet uit) uitslag. Daarnaast bestaat een eveneens kleine kans dat het bij u afgenomen monster niet getest kan worden door andere oorzaken (denk daarbij bijvoorbeeld aan recent oraal gebruik van medicatie, alcohol, mondspoelmiddelen en/of andere verontreinigingen in de mond-, keel- en neusholten). Een test biedt derhalve nooit een absolute (100%) zekerheid op een (betrouwbaar) resultaat. Aan de uitslag van een test kunt u dan ook geen rechten ontlenen.